ChristmasWrapMetallicsF6?$lg$
Joululoma. Tänään yhden koulukaverin kanssa innoissamme huomasimme, miten jotain ammatillista kehittymistä on tapahtunut puolen vuoden aikana. Pidimme esitelmän koulukaverini ryhmän tekemästä työstä viime keväältä. Valmistauduimme siihen jakamalla powerpoint-diat sullemulle-periaatteella, minkä jälkeen kumpikin kirjasi työstä vähän lisätietoa powerpointilla näkyviin asioihin. Tänään sitten itsevarmoina esitimme työn, vaikka tosi asiassa emme olisi osanneet vastata moneenkaan lisäkysymykseen. Itsevarma esityksemme teki kuitenkin vaikutuksen noihin tänä syksynä aloittaneisiin untuvikkoihin sekä muutamia heidän esitelmiään kuunnelleeseen opettajaan. Minulle ja koulukaverilleni jäi hyvä mieli paitsi esityksestä myös siitä, että esitystaitomme, lähdeviittaustekniikkamme ja jokin mystinen osa ammatillisuudestamme on kehittynyt puolessa vuodessa silminnähtävästi.

Kotiin päästyäni olin juhlatuulella siitä, että minulla ei ole ensimmäiseltä opiskeluvuodelta yhtäkään rästiä, harjoittelupaikaltani sain paljon suitsutusta, tämänpäiväinen esitelmä meni yli odotusten ja loma on vihdoin alkanut. Palkitsin itseni kolmen tunnin päiväunilla jouluvalojen loisteessa. Uskomatonta, että ei ole yhtäkään tekemätöntä työtä odottamassa!
Huomenna siivoilen kodin vielä joulukuntoon, sillä kodinhoito on ollut paitsiossa viime viikot. Olen huolehtinut ainoastaan keittiön puhtaudesta, sillä sotkuinen keittiö saa koko pienen yksiöni näyttämään epäsiistiltä. Huomenna käyn vielä läheisessä ostoskeskuksessa ostamassa viimeiset kaksi joululahjaa. Mietin myös, että menisin englanninkieliseen joululaulutilaisuuteen kirkkoon virittäytymään joulutunnelmaan kauan kaipaamassani kansainvälisessä ilmapiirissä.

Lauantaina suuntaankin sitten kodin jouluun. Rukoilen, että tästä joulusta tulisi hyvä, koska liian monta joulua on kulunut ahdistusta vastaan taistelleessa. Tänään annoin kuitenkin itselleni virallisesti luvan kuunnella joululomalla erityisesti itseäni ja omia tunteitani ja toimia niiden mukaan.

Onnea ja joulumielialaa varjostaa hiukan ihmissuhde, jossa olen tehnyt useita epäjohdonmukaisia päätöksiä. Nyt on lähinnä olo, että haluan hiukan aikaa ja tilaa hengähtää ja miettiä, mitä oikeastaan itse haluan. Toinen osapuoli on ymmärrettävästi murtunut ja pahoillaan vaihtuvista mielialoistani. Tiedän, että olen hankala tyttöystävä, mutta tekisin mitä tahansa, että voisin olla helpompi, että en ahdistuisi.

Minulla on oikeus miettiä, mitä haluan. Prosessoida tätä viime viikkojen hulluutta.

Ihanaa joululomaa!

ps. en edes tiedä, lukeeko tätä kukaan.. Minua ei haittaa, vaikkei lukisikaan, sillä nautin kirjoittamisesta :) Mutta jos luet, jätätkö puumerkin, niin tiedän, että joku muukin seuraa elämääni, hah! :D