Tänään on ollut toimelias päivä, mitä ajattelin tulla tänne blogiini hehkuttamaan. Usein fiilis vapaapäivän jälkeen on päinvastainen. Siis ettei saanut taaskaan tehtyä sitä, mikä on ollut suunnitelmissa ykkössijalla jo vähintään kaksi viikkoa. Tänään on toisin.

Aamulla herättyäni soitin amerikkalaiselle ystävälleni, jonka kanssa meillä on kymmenen tunnin aikaero. Puhuin hänen kanssaan Skypen välityksellä lähes kaksi tuntia. Hän muistutti minua ajoista, jolloin kilpailin parhaan ystäväni kanssa siitä, kumpi valvoi yhdysvaltalaisen liehittelijänsä kanssa myöhempään yöllä. Ja hän muistutti myös siitä, miten hän yllätti minut kerran suutelemasta tuota samaista liehittelijää, vaikka meidänhän piti olla vain ystäviä. On huojentavaa huomata, että kahdessa vuodessa on kypsynyt niin paljon, ettei enää leiki prinssiä ja prinsessaa vaan näkee itsensä enemmänkin naisena ja vaimoja, pian.

Puhelun ja ihanaisen aamukahvin jälkeen kiiruhdin kirjastoon hakemaan varauksessa olleet opinnäytetyöaiheeseen liittyvät kirjat. Kirjastossa tosin huomasin, että kappas, lompakko oli jäänyt kotiin, joten puuskutin räntäsateessa takaisin kotiin noutamaan sen. Päätin ottaa pyörän alle toisella rundilla, koska ihan oikeasti se kymmenen minuutin kävely alkoi jo tuntua puuduttavalta. Onnistuneella kirjastoreissulla kävin myös marketissa ostamassa muun muassa matonpesuharjan ja pyykinpesuainetta.

Kotona valmistin itselleni kanavuokaa, jonka uunissaoloaikana tein yhden rästissä olleen koulutehtävän. Vaikka päivän hyvien töiden saldo olisi ollut tähänkin mennessä kelpolukemissa, pesin vielä eteisen mattoni alakerran pesutuvassa uudella mattoharjallani pyykkikoneen pyörittäessä ensimmäistä likapyykkisatsiani.

Pölyjen pyyhkimisen ja imuroinnin päätin jättää huomiseen, mutta tiskasin vielä monen päivän astiat sekä silitin arviolta seitsemän paitaa. Minua alkaa epäilyttää, onko joku sekoittanut juomaani jotain piristäviä?

Päätin, että alan muistuttaa itseäni hyvistä puolistani joka päivä, koska ne huonot ajatukset itsestä on paljon helpompi hyväksyä. Niinpä tänään sanon itselleni: "Todella hienosti tehty, hyvä tyttö! Olet niin toimelias!"

Hyvää yötä :)